Rocket în vacanţă la mare

 • Post author:
 • Post category:Superblog
 • Reading time:5 mins read

Mă numesc Rocket şi nu mai pun roţile pe şosele la fel de mult ca înainte. Sunt mai tânăr decât majoritatea participanţilor la trafic şi asta mi-e consolarea. Cu toate acestea, sunt parcat în spatele casei de o veşnicie şi mi se pare că soarele nu vrea să mai iasă pe strada mea. Nici la propriu, nici la figurat. Mă întristez de câte ori îmi văd stăpânii plecând cu cealaltă maşină şi mă simt abandonat, chiar dacă i-am auzit vorbind despre mine zilele trecute.

Am colindat împreună ţara în lung şi-n lat. Porneam cu entuziasm dimineaţa la drum şi mă întorceam mereu cu un sentiment de împlinire. Se puteau baza pe mine pentru orice deplasare, oricât de lungă ar fi fost ea. E drept, stăpânii mei au avut neîncetat grijă de mine. M-au hrănit cu combustibil de cea mai bună calitate şi s-au asigurat că am ulei suficient pentru a-mi unge motorul. M-au spălat des, mi-au curăţat interiorul şi mi-au cumpărat cadou, încă de la începutul relaţiei noastre, un set de covoraşe auto pentru Renault Scenic. Un set dedicat pentru mine, ce se potriveşte perfect cu forma şi dimensiunea podelei.

Nu e uşor să te resemnezi, să stai pe margine, departe de şosea. Până la urmă, mie îmi place să petrec timp cu ei, cu stăpânii mei. Cu el, şofer profesionist ce conduce cu multă grijă şi mă fereşte mereu de gropi şi alte pericole. Chiar şi cu ea dacă e musai, şoferiţa începătoare care mă mai bruschează câteodată şi se pierde în timpul manevrelor. Eu nu mă supăr, ştiu că se întâmplă din cauză că nu mă cunoaşte suficient de bine.

Am atâtea amintiri din călătoriile noastre…

Sunt convins că şi ei îşi aduc aminte, de exemplu, de drumul spre mare de acum câţiva ani. Revizia dinaintea plecării nu scosese la iveală nicio problemă. Dar eu ştiam că planetara mea va ceda.

Deşi mă laud cu fiecare ocazie cu dimensiunile portbagajului meu, ei l-au umplut până la refuz şi nu mai vedeau nimic în oglinda retrovizoare din interior. Imaginează-ţi încărcătura: patru adulţi şi un portbagaj plin. Aerul din interior era irespirabil, iar mie imi “scârţâiau” toate articulaţiile. Nu puteau renunţa la bagaje, deşi stăteau înghesuiţi, într-o poziţie nepotrivită pentru drumul lung. Ideea de a achiziţiona o cutie portbagaj cu prindere pe cârligul de remorcare le-a surâs.

Primele semne de îngrijorare apăreau la doar câteva ore de la plecare, cand au auzit vuietul ce venea din exteriorul maşinii. M-au tras pe dreapta, dar era noapte şi nu au reuşit să afle cauza. Aşa că ne-am continuat drumul şi, din fericire, am ajuns cu bine la destinaţie.

Bineînţeles, atunci când te afli în locuri pe care nu le cunoşti, îţi este greu să găseşti ce te interesează în magazinele locale. Noroc că şi pentru astfel de situaţii există AutoGedal.ro, partenerul de încredere care livrează gratuit în toată ţara în doar 24 de ore.

Au plecat spre casă la fel de îngrijoraţi, dar mai relaxaţi şi au călătorit confortabil tot drumul, din moment ce au mutat bagajele în cutie. Mi-au schimbat planetara de îndată ce au ajuns acasă. De asta îmi iubesc stăpânii, au grijă de mine şi în momentele în care mă numesc “capricios”. Iar eu vreau să îi ştiu mereu în siguranţă, să fie mândri de mine.

Presimt că vor să-mi facă o surpriză. Oare mă vor scoate din nou la plimbare? Vă anunţ!

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2020, proba 6
Sursă foto: 1 – creat cu Canva, 2,3,4 – AutoGedal.ro

This Post Has 4 Comments

 1. Izabella

  Rocket, pari tare simpatic! Sper sa te scoata la plimbare cat mai repede.

  1. Rox

   Multumesc in numele lui, Izabella! :)) e in plan!

 2. Razvan

  Poza cu marea e geniala <3
  Mult succes in competitie.

  1. Rox

   Multumesc, Razvan! Succes si tie!

Leave a Reply