Ce-am făcut pentru mine pe timp de pandemie?

S-a aşternut praful peste blogul meu. Sinceră să fiu, după renunţarea la SuperBlog (provocarea care vine de două ori pe an, pentru mine ca o gură de aer şi un mod de evadare din rutină) nu mi-a mai rămas niciun pic de chef de scris. Eram deja în plină pandemie şi inspiraţia dăduse bir cu fugiţii… Colţişorul meu trecuse aşadar în mod întreţinere.

Nu e deloc uşor să stai izolat şi asta ţi-o pot spune cu mâna pe inimă. De mai bine de cinci ani îmi petrec majoritatea timpului acasă. Deşi iniţial alegerea locaţiei părea inspirată (deh, cine nu visează la o casă cu o curte mare şi veşnic verde, la pauze lungi în aer liber chiar acolo, acasă, cu tril de păsări pe fundal?), în timp s-a dovedit că nu era conform aşteptărilor. M-am simţit îngrădită, cu deplasare strict pentru job şi cumpărături din ce în ce mai rare. Izolarea în pandemie e, pentru mine, realitatea de toate zilele.

Chiar şi în aceste circumstanţe am făcut loc unor activităţi care să-mi ridice moralul. Să mă desprindă de statisticile interminabile şi scenariile apocaliptice. Să mă scoată din tabloul pe care îl asamblam încet şi sigur.

Nu te pui cu imaginaţia. Simplul gând că eram nevoită să lucrez în continuare în timp ce recomandarea era să ne autoizolăm era înfiorător. Nu mă temusem niciodată atât de mult pentru sănătatea mea ca acum.

N-am citit în această perioadă cât mi-aş fi dorit (puţin spre deloc) şi nici n-am făcut curăţenie generală. Dar iată ce m-a salvat, exact în această ordine:

1. Cursul online de fotografie pentru posesorii de Nikon

Avem un DSLR marca Nikon de ani buni şi când am descoperit cursul eram la începutul a două săptămâni de izolare forţată de împrejurări. Toate dotările lui erau o enigmă pentru mine. Pozele mele se realizau în modul auto. Credeam că aşa ies cele mai frumoase poze.

Ei bine, nu-i adevărat. Fiecare setare are rolul ei. După ce am studiat videoclipurile puse la dispoziţie de producător am practicat intensiv. Am făcut o mulţime de combinaţii şi unele au avut un rezultat wow. Ce bun e un DSLR la casa omului, mi-am zis.

2. Netflix-ul

Recunosc, nu sunt neapărat un fan al serialelor. Urmăream de obicei telenovele, cam două-trei pe an. Îmi umpleau mare parte din timpul liber, acela în care nu ştiam ce să fac cu viaţa mea.

Mi-am făcut abonament la Netflix după ce a apărut sezonul patru din La Casa de Papel. Am făcut un fel de maraton, ceva mai leneş, şi am urmărit toate cele patru sezoane de două ori în două săptămâni. Ce să zic? Mi-a plăcut mult de tot. Nu am judecat nimic, nu obişnuiesc. Nu am comparat sezoanele, n-ar mai fi avut farmec de la sezonul doi încolo dacă aş fi făcut asta. Le-am devorat.

Apoi am văzut You. Altă temă, alte tipologii, aproape la fel de tare m-a prins. Am urmărit şi câteva filme de lung metraj bunicele. Acum mă delectez cu Anne cu un E, un serial despre o fată specială, diferită şi tare interesantă. Dacă l-ai urmărit, ştii la ce mă refer.

3. Prăjiturile

Nu sunt adepta dulciurilor, am foarte puţine pe lista de preferate, pe care le-aş consuma cu ochii închişi şi mâinile la spate, la orice oră. Am descoperit, în schimb, că îmi place să le pregătesc eu.

Turnată cu mere, turnată cu brânză, checuri, gogoşi, clătite (testul suprem: clătitele subţiri, crêpes) şi, nu în ultimul rând, macarons. Pe cei din urmă nu-i găsesc nicăieri în comerţ, dar i-aş face eu oricând, de-acum înainte. M-am convins că sunt pricepută şi nu mă mai sperie procesul. Oh da, ies atât de fragezi că se topesc în gură.

4. Lucrul la partea tehnică a blogului

Începuse să-mi fie tare dor de blog. Intram o dată pe zi în panoul de control, dar parcă nu-mi era de-ajuns. Mă mâncau degetele să creez ceva, să schimb, să vin cu ceva fresh care, eventual, avea să-mi trezească şi interesul pentru scris.

Am găsit: o nouă temă + un logo adaptat ei = un nou început. Blogul meu, acelaşi. Şi hobby-urile mele. Nu mă supăr dacă îmi laşi un feedback în comentarii, să ştii. 😉

5. Bonus

Am construit de la zero site-ul unui prieten şi îmi place atât de mult ce a ieşit că mă bate gândul să fac din această activitate, cu WordPress & co., un job part – time. Trebuie doar să-i fac loc în programul meu încărcat.

Aceasta este lista mea. În prezent, nu mi-e excelent, dar nici rău. Nu-mi place cum arată viitorul. Atât!

Pe tine ce te-a ajutat pe timp de pandemie?

Dacă ţi-a plăcut articolul meu, dă-mi de ştire într-un comentariu. Dacă vrei să fii la curent cu noutățile, urmăreşte-mă pe Facebook.

This Post Has 4 Comments

  1. Diana

    Bine ai revenit noua temă e superbă ❤️ Mă bucur că totuși ți-ai umplut timpul într-un mod constructiv ?

    1. Rox

      Diana, multumesc pentru feedback si pentru ca inca esti aici! ?

  2. Luci

    Din pacate prietenul tau si-a bagat nasul unde nu e treaba lui si cred ca a stricat tot.
    ,,Rabdare este o comoara pentru cine o are”

    1. Rox

      Se întâmplă și la case mai mari ?

Leave a Reply